Raku

Da jeg startede med at lave keramik, startede jeg med raku brænding. Det er en brænding, der foregår udenfor. Jeg har bygget min egen raku ovn ud af en gammel olietønde. Emnet brændes til ca. 1000 grader og tages op med en tang. Så flytter jeg emnet over i en beholder med brændbart materiale, hvor der opstår står flammer. Beholderen lukkes med et låg og reduktionen og sodet fra ilden er med til at udvikle de mest fantastiske farvespil i glasuren. Det er en fuldstændig uforudsigelig proces, som er svært at beherske. Den samme fremgangsmåde, de samme vejrkonditioner og den samme glasur kan give vidt forskellige resultater. Det er en proces, hvor man er meget tæt på selve brændingen og naturen. Det er STOR kærlighed til keramik og alt hvad der er af muligheder!

Disse skønne æg med spændende glasur

Stentøj

Efter nogle år, har jeg investeret i en elektrisk keramikovn, en spritny toplader. Dermed blev porten til frygtelig mange muligheder åbnet, og jeg startede med at eksperimentere med stentøjsbrændinger. Der har været frygtelig mange fejlbrændinger, grimme resultater og bjerger med kasseret keramik. Men så rammer man lige pludseligt rigtigt, og så er det det hele værd! Alt stentøj kan bruges til mad og kan komme i opvaskeren.

Stentøjs latte krus

Støbning

Forrige år, har vi bygget et støbeværksted bagest i vort udehus. Der bor jeg i sommermåneder og der kan jeg virkelig svine det hele til! Jeg laver mine egne støbeformer i gips. Jeg er altid på jagt efter gammelt glas eller andet, som jeg kan lave en afstøbning af. Jeg støber i stentøjsler og der er næsten ingen grænser på hvad jeg kan finde på.

Små tapasskåle støbt i stentøjsler